Kiila vastustaa kirjastojen sulkemista

Kirjailija- taiteilijajärjestö Kiila vastustaa kirjastolaitoksen uhraamista lyhytnäköisen säästöpolitiikan alttarille.

Kiila vastustaa Tapulikaupungin, Pitäjänmäen, Puistolan, Pukinmäen ja Vallilan kirjastojen sulkemista. Myöskään Malminkartanon ja Roihuvuoren kirjastojen toimintaa ei tule heikentää. Homevauriosta kärsinyt Kulosaaren kirjasto on kunnostettava, jotta se voidaan avata.

Julkisuuteen tihkuneiden tietojen mukaan Helsingin kaupunki aikoo ajaa mainitut kirjastot alas. Suunnitelmiaan kaupunki perustelee kiinteistökulujen vähentämisellä.

Kiila ei hyväksy kulttuurin ja sivistysarvojen alennusmyyntiä. Kirjasto on Suomessa tasa-arvoisen yhteiskunnan tärkeitä peruspilareja. Kansalaisten verovaroilla on rakennettu yksi maailman toimivimmista kirjastolaitoksista. Kirjastossa kirjat, musiikki, elokuvat ja lehdet ovat kenen tahansa lainattavissa. Myös tietokoneet ja internet ovat käytettävissä.

Kansainvälisesti vertaillen suomalaiset käyttävät kirjastoa paljon. Hyvä yleissivistys, eri alojen tuntemus ja kriittisyys koituvat koko yhteiskunnan parhaaksi – näihin kaikkiin antaa kirjasto eväät.

Lähikirjasto on myös kohtauspaikka, jonne jokaisen on helppo mennä – niin lapsen, vanhuksen kuin maahanmuuttajan. Miksi nyt ollaan purkamassa järjestelmä, jota muualla Euroopassa ihaillaan?

Kiila kehottaa kaikkien alojen taiteilijoita allekirjoittamaan lakkauttamista vastustavia adresseja.

Lisätietoja:
Ville Ropponen
Puheenjohtaja Kiila ry.

kiila3_blue